標題: 十個好 bf / 好老公的條件 [打印本頁]

作者: 加莉    時間: 2007-11-8 13:14     標題: 十個好 bf / 好老公的條件

我真係真係真係好希望我的 bf (日後的老公) 可以達到以下的條件

1. 朝頭早要準備好一杯溫度剛好的熱牛奶 + 早餐

2. 夜晚可以有半個鐘頭一齊睇電視 , 一邊睇電視 , 一邊切生果比我

3. 要記得重要節日 , 預早準備驚喜節目 , 要有禮物

4. 要細心聽我講嘢 , 唔可以當耳邊風

5. 要每日送我返屋

6. 要重視我 , 不要只重視自已 (愛我比愛他自已多)

7. 用完 D 嘢要放返好 , 唔好亂丟

8. 去厠所唔好整嗚糟個坐厠

9. 要有記性 , 特別係我講 D 嘢

10. 當然要上進 , 有錢啦.

有沒有其他意見可以補充 ?
作者: 柯南    時間: 2007-11-8 15:47     標題: 什麼鬼條件?

你d 咩條件黎架 ?

1. 朝頭早要準備好一杯溫度剛好的熱牛奶 + 早餐 ---> 你似乎在找一個男賓賓

2. 夜晚可以有半個鐘頭一齊睇電視 , 一邊睇電視 , 一邊切生果比我 ----> 都ok,要有d時間溝通......

3. 要記得重要節日 , 預早準備驚喜節目 , 要有禮物 ----> 有驚喜,好重要,否則悶鬼死!!

4. 要細心聽我講嘢 , 唔可以當耳邊風 ----> 時間愈耐,愈當你耳邊風,要有心理準備!!

5. 要每日送我返屋 ---> 找速遞牙?

6. 要重視我 , 不要只重視自已 (愛我比愛他自已多) ---->幾時都係佢愛你多D,你就幸福D.

7. 用完 D 嘢要放返好 , 唔好亂丟 ----> 教細路牙?

8. 去厠所唔好整嗚糟個坐厠 -----> 呢d 都係條件?

9. 要有記性 , 特別係我講 D 嘢 ---> 最好奉為聖經或聖旨

10. 當然要上進 , 有錢啦.----> 上進就得,sell你遠景,新股咁!!

****** 一心一意對你好!! ******
咁?你個bf符合曬以上條件未?????

作者: hellokitty    時間: 2007-11-8 23:52

我估樓主依家一定係單身!!
唔好話老公,bf,條件"咁侏羅紀",連可以暗戀的人都唔知有無!!
(一點意見,唔係入黎攪事)  
作者: 壞女生~    時間: 2007-11-9 12:22

hellokitty
好明顯你係度攪事喇~
仲扮野~
作者: 南風瑾    時間: 2007-11-10 01:50

多加幾個條件吧......
雖然時常不在身邊,但也可以給另一半安全感.
有困難時,一定第一時間來到你身旁支持你.

作者: 壞女生~    時間: 2007-11-10 09:27

引用:
原帖由 南風瑾 於 2007-11-10 01:50 發表
多加幾個條件吧......
雖然時常不在身邊,但也可以給另一半安全感.
有困難時,一定第一時間來到你身旁支持你.

好難搵到呢d嫁啵~
作者: 南風瑾    時間: 2007-11-13 20:58

你問我, 我當然想我的 bf 如吳尊啊!!

作者: Bonnie    時間: 2007-11-15 10:08

引用:
原帖由 南風瑾 於 2007-11-13 20:58 發表
你問我, 我當然想我的 bf 如吳尊啊!!

你想下好喇~
作者: 小新    時間: 2007-12-5 16:51

引用:
原帖由 Bonnie 於 2007-11-15 10:08 發表

你想下好喇~
一味要靚仔?  
作者: catgirl    時間: 2007-12-6 19:04

靚仔無本心 , 最後損失都係您

要一個有本心的男友就好了...

但係我男友就...
作者: 柯南    時間: 2007-12-7 15:25

哈哈,我有個friend 話,與其個個都無本心,不如搵個靚仔d , 養眼d !!
作者: ak46    時間: 2007-12-12 23:26

我 覺得可以有以下簡單 的分法
靚仔 用來 養眼
好仔 用來 養神
作者: 柯南    時間: 2007-12-13 00:29

引用:
原帖由 ak46 於 2007-12-12 23:26 發表
我 覺得可以有以下簡單 的分法
靚仔 用來 養眼
好仔 用來 養神
我就話......
靚仔 養 唔長
好仔 養 唔慣
衰仔 養 唔熟
作者: 2u2064    時間: 2009-10-15 21:29

如果真的的有就好了~
作者: Winnie    時間: 2009-10-19 13:12

發下夢好啦!  你估做戲咩
作者: Kerry    時間: 2009-11-30 20:33

我都想!!!但是沒有呢!如果有就不用煩什麼了,女人的世界了~NOW~~

歡迎光臨 Beautyadd (http://beautyadd.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0